header-tila

logo


 

Niilo 2008

Oskari ja Jussi saivat pikkuveljen

Maailmalla jaetaan Oskareita ja Suomessa Jusseja. Miksei siis Ruovedellä jaettaisi Niilo-patsaita?

Näin hunteerasi Ruoveden Teatteriyhdistys ja aloitti 20-vuotisjuhlavuonnaan Niilojen jakamisen. Niilo-patsas päätettiin antaa vuosittain sille, jonka katsottiin ansiokkaimmin puuhanneen Ruoveden teatterielämän hyväksi. Pystin lisäksi voittaja saa kunniakirjan sekä pienen summan rahaa, jolla hän voi ostaa tykötarpeet tehdäkseen tai teettääkseen Niilon seuraajalleen. Niilo-patsaan saaja julkistetaan Niilo-Gaalassa, joka järjestetään Teatteriyhdistyksen perustamisen vuosipäivänä 13.11.

Neuvoa-antavassa nettiäänestyksessä enimmät äänet ensimmäiseksi Niilo-patsaan saajaksi keräsi Päivi Rautakumpu, jonka myös useimmat johtokunnan jäsenet asettivat listallaan ykkössijalle.

”Päivi Rautakumpu löysi juhlavuoden kesänäytelmän ohjaajan ja lavastajan, toimi yhtenä Prinsessa Ruususen tuottajista ja esitti näytelmässä Suden roolin. Molemmissa 20-vuotisjuhlavuoden näyttelyissä hän oli vastuuhenkilönä. Päivi Rautakumpu on myös Ruoveden Teatteriyhdistyksen varapuheenjohtaja sekä muutenkin aktiivinen toimija ja osallistuja Ruoveden kulttuurielämässä”, todettiin valinnan perusteluissa.

 

Historian havinaa

Niilo-patsas sai nimensä Teatteriyhdistyksen nimikkohemmon Niilo Pyynikän mukaan. Niilon hahmo syntyi vuosina 2002 ja 2003, jolloin Juho Marttila laati esitteitä ja mainoskuvia Pyynikkilän kesänäytelmiin Pikku-Pietarin piha ja Viekää tuhkatkin pesästä.

Tällöin sivutuotteena syntynyt pyöräilevä hemmo ja tämän pläsi vilahtelivat jatkossa sattumanvaraisesti Teatteriyhdistyksen esitteissä ja mainoksissa.

Pysyvän nimikon asemansa hemmo hankki kuitenkin vasta yhdistyksen 20-vuotisjuhlavuonna. Etunimi Niilo löytyi maaliskuisen Silmänruoka-näyttelyn yhteydessä järjestetyssä äänestyskilpailussa. Sukunimensä Pyynikkä hän peri Pyynikkilän tilan ensimmäisiltä uudisasukkailta. -T.U.

Uutiset

  • Ruoveden Teatteriyhdistys ry:n vuosikokokusessa on valittu toimintaa luotsaamaan uusi puheenjohtaja. Katri Isomäki aloitti puheenjohtajan tehtävässä 17.3.2019. Väistyvä puheenjohtaja, Harri Tastula, toimi yhdistyksemme johdossa 14 vuoden ajan. Hänen aikanaan saatiin Pyynikkilään muunmuuassa uusi katettu katsomo. Vaikka puheenjohtajuus vaihtui, on Harri edelleen aktiivisesti mukana johtokunnassa sekä muussa yhdistyksemme toiminnassa. 

Liput

Ja Jumala loi naisen

Ensi-iltaan aikaa   100 Days

ruovesiOP uusiennakkolippuhd markkinointi

Valokuvat näytelmistä: ©Heikki Saarinen, ©logoala©Antti Salkosalo ja ©Enni Verkkala